За даними видання "Укравтопром", минулого місяця автопарк України поповнився 1,4 тисячами гібридних легковиків - на 72% більше, ніж минулого.

При цьому більше половини (53%) становили нові автомобілі. Серед нових гібридів лідером продажів став кросовер Toyota RAV-4 з результатом у 151 автомобіль. Друге місце посів Nissan X-Trail із 57 реєстраціями. Замикає трійку лідерів седан Toyota Camry із 50 екземплярами.

Автомобіль. Фото: скрін youtube
Автомобіль. Фото: скрін youtube

У сегменті ж ввезених з-за кордону гібридів б/в першість тримає Ford Fusion з 84 авто. Також серед топ-3 моделей – Chevrolet Volt та Toyota Prius з 42 та 37 реєстраціями відповідно.

До речі, у січні загалом було ввезено майже 16,7 тисячі імпортних уживаних авто, що майже в півтора разу більше, ніж минулого. Крім того, за місяць автопарк поповнився 3,5 тисяч електрокарів – теж у 2,8 рази більше річної давності. При цьому частка нових електромобілів становила 24%.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Машини, скріншот: YouTube
Машини, скріншот: YouTube

Ще в лютому було оприлюднено список із 184 моделей розкішних авто, на які введено додатковий транспортний податок. У списку значаться Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Cadillac, Jaguar, Lexus, Porsche, Tesla та інші елітні марки.

Отже, незважаючи на війну, попит на дорогі та екологічні автомобілі в Україні зростає. Лідерами за кількістю реєстрацій серед гібридів стали Toyota RAV-4, Nissan X-Trail та Toyota Camry. А ось у сегменті електроавтомобілів очікується подальше зростання.

Нагадаємо, дадуть 10 днів: власникам автомобілів готують новий "сюрприз"

Як повідомляв "Знай.uа", хотіли BMW, а вийшла "Волга": як виглядало радянське авто, про яке мріяв кожен школяр

Знай.uа писав, а по голові собі постукати? Водіїв штрафують на 3200 грн за "побиття" авто