В Україні планують вимірювати середню швидкість руху автомобілів, для того, щоб фіксувати перевищення. Про це стало відомо із зареєстрованого законопроєкту у Верховній раді під номером №11029.

На думку авторів, часто на дорогах трапляються аварії через те, що водії ігнорують дозволений швидкісний режим на ділянці дороги. Але якщо ввести фіксацію перевищення швидкості автомобіля шляхом вимірювання середнього значення, то це допоможе у виявленні водіїв, які ігнорують правила.

Світлофор, який контролює швидкість автомобілів, фото "джедаї"
Світлофор, який контролює швидкість автомобілів, фото "джедаї"

Середня швидкість руху транспортного засобу визначена технічними засобами, приладами для контролю ПДР, які мають функції фото та відео фіксації і працюють за принципом «відстань/час».

У разі прийняття законопроєкту, камери будуть встановлюватись у точках на відстані кількох кілометрів для визначення часу, коли транспортний засіб досяг відповідної зони.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Автівки. Фото: Youtube
Автівки. Фото: Youtube

Якщо у наслідку швидкість авто була більше допустимої норми, то водій отримуватиме штраф за перевищення. Такий метод боротьби з ДТП наразі використовують у багатьох країнах. У Польщі, якщо швидкість вище допустимої, дані авто відразу відсилають до бази даних, де там водію виписують відповідний штраф.

Поки що законопроєкт не утверджений і знаходиться на стадії обговорення.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, юні механіки з-під Вінниці переробили "Запорожець" на кабріолет: "ластівка" тепер поза законом

Раніше наш портал інформував, подарунок усім українцям? ЗАЗ провів повний рестайлінг "Славути", унікальні кадри

Також портал Знай повідомляв, штрафів стане в рази меньше: для патрульних введуть сувору заборону