Гальма – один з основних елементів безпеки автомобіля. Від справності цієї системи залежить не тільки рух машини, а і життя та здоров’я. Саме тому вчасно виявлена проблема з гальмами – запорука безпечного руху на дорозі.

Про те, як виявити несправність гальм пишуть в виданні "Твоя машина".В машині на несправність гальм вказують декілька моментів.

Автомобіль. Фото: Youtube
Автомобіль. Фото: Youtube

Незвичні вібрації

Кермо, або педаль починають труситись під час гальмування – вірна ознака того, що із системою щось не в порядку. Скоріше за все гальмівні диски зносились та потребують заміни.

Популярні новини зараз
Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Провалюється гальмівна педаль

Ця ознака вказує на зношення гальмівних дисків, або ж проблема у всій системі. У цьому випадку варто негайно звернутись до СТО.

Техогляд, скріншот: YouTube
Техогляд, скріншот: YouTube

Сторонні звуки

Скрегіт, або тріск під час гальмування виникають через наявність деформації, або тріщин у гальмівних дисках. Тож це явно проблема у гальмах.

Биття, або тремтіння керма

Биття, або тремтіння керма під час гальмування вказує на деформації, або нерівномірний розподіл зусилля. Частіше за все у такому випадку диски просто зносились.

Водій за кермом. Фото: Youtube
Водій за кермом. Фото: Youtube

Довгий гальмівний шлях

Колодки та диски менше труться через зношення, і тому ефективність гальмування зменшується. Якщо не звернути увагу на проблему, то з часом гальмування взагалі не буде.

Зношення шин нерівномірно

Гальмівні механізми через несправність можуть заїдати, тому протектори на шинах можуть зношуватись нерівномірно.

Будь-яка ознака повинна стати причиною для відвідування СТО, для усунення проблеми. У іншому випадку ця необачність може коштувати автомобіля, а у гіршому випадку життя, або здоров’я.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, дідусевий "Запорожець" розігнали до 140 км/год: майстри з Дніпра подарували "ластівці" друге життя

Раніше наш портал інформував, вам "впарили" бодягу: як перевірити якість бензину та захистити залізного коня від поломок

Також портал Знай повідомляв, юні механіки з-під Вінниці переробили "Запорожець" на кабріолет: "ластівка" тепер поза законом