Водії можуть самостійно визначити якість бензину та тим самим убезпечити себе від непомірних витрат на ремонт залізного коня. Про це інформує портал OBOZ.UA.

Усього п'ять простих правил слід запам'ятати, щоб визначити якість палива, яке вам заливають у бак автомобіля.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

По-перше, зверніть увагу на запах. Якісний бензин матиме слабкий запах, без сторонніх домішок чи аромату гнилості. Також слід перевірити марку палива. Бензин високої якості матиме сертифікацію та відповідне маркування.

Багато що може сказати і колір бензину. Якщо він світло-жовтий або прозорий, то як можна не сумніватися. Коли паливо має інший відтінок, то є привід відмовитися від нього.

Популярні новини зараз
ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Ще один спосіб перевірити якість бензину – чи не відкладається він на стінках пляшки чи ємності. Таке явище може свідчити, що паливо застоялося чи має низьку якість.

Під час їзди про неякісне паливо може "сказати" двигун автомобіля. Якщо чути незвичайні звуки, втрачається потужність і виникають інші проблеми, то причиною може бути поганий бензин.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, ціни на бензин і дизель зроблять ривок: наскільки серйозним буде подорожчання.

Також наш портал інформував, відсутність цих речей може коштувати життя: водіям нагадали, що обов'язково має бути в авто під час воєнного стану.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, водіїв штрафують за їзду напідпитку, навіть якщо вони не за кермом: адвокат розповів, як не потрапити в пастку патрульних.