Багато автовласників мають звичку залишати свої транспортні засоби на паркуванні з повернутими колесами.

Хтось спеціально повертає передні колеса під кутом, вважаючи такий спосіб додатковим засобом безпеки. Однак досвідчені автомеханіки застерігають, що подібна практика небезпечна для авто і може спричинити непередбачувані наслідки.

Паркування на велодоріжці, фото: Unian
Паркування на велодоріжці, фото: Unian

Деякі водії помилково вважають, що завдяки повернутим колесам їхній автомобіль не зможуть евакуювати працівники паркінгу. Проте насправді це лише міф. Сучасні евакуатори обладнані спеціальними маніпуляторами, що піднімають транспорт за чотири колеса відразу. Авто можна легко евакуювати.

Завдяки такому паркуванню водій може створювати додаткові проблеми та незручності для інших відвідувачів майданчика. Оскільки передні колеса в такому положенні зазвичай виступають за габарити транспортного засобу, це може ускладнити маневрування та виїзд для інших автомобілів.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Парковка на газоні, скріншот: YouTube
Парковка на газоні, скріншот: YouTube

Для авто авто паркування з повернутими колесами також може бути досить небезпечним, особливо для машин з гідравлічним або електричним підсилювачем керма. Повний поворот передніх коліс створює надмірне навантаження на насос підсилювача керма.

Нагадаємо, король бездоріжжя: українські умільці переробили "Запорожець" у лютий "монстр-трак"

Як повідомляв "Знай.ua", водіям готують нові штрафи до 8500 грн: за що хочуть карати

Знай.ua писав, від 1 до 2,5 мільйонів гривень: що чекає власників авто в новому законі