Часто водії припускають низки помилок при підготовці автомобіля до весняного періоду. Це може бути небезпечно і мати безпосередній вплив на справність автомобіля та безпеку на дорозі.

В виданні "Твоя машина" звернули увагу на 6 найпоширеніших помилок підготовки авто до весни.

Зимова погода навесні. Фото: скриншот Youtube
Зимова погода навесні. Фото: скриншот Youtube

Не дивляться під капот

Перевірка стану акумулятора, рівня охолоджувальної рідини та оливи має бути обов’язковою частиною підготовки автомобіля до літнього сезону. Якщо не своєчасно замінити рідину, це може стати великою проблемою для справності автомобіля.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

На Львівщині кіт застряг під капотом автомобіля: Facebook ДСНС України
На Львівщині кіт застряг під капотом автомобіля: Facebook ДСНС України

Пізно міняють шини

Безпека на дорозі – найважливіша, а вчасна зміна шин на сезонні значно впливає на безпечність руху. Тому міняйте шини вчасно, щоб полегшити свій рух на дорозі.

Не миють кузов перед весною

Після зими у кузові можуть накопичуватись реагенти, сіль та інші хімікати, які незабаром можуть спровокувати руйнування лакованого покриття автомобіля, а то і корозії.

Іржа на кузові, скріншот відео
Іржа на кузові, скріншот відео

Доглядають лише за зовнішнім виглядом

Автомобіль може виглядати досить пристойно, але мати проблеми у своїй системі. Технічне обслуговування – обов'язкова умова нормальної та безпечної їзди. Тому проводити техогляд потрібно систематично.

Тоноване авто. Фото: скрін youtube
Тоноване авто. Фото: скрін youtube

Не перевіряють роботу кондиціонера

Для комфортного водіння у літні місяці робота кондиціонера відіграє не останню роль. Тому перед входженням у теплий період перевірте, як він працює у вашій машині, щоб не було несподіванок.

Не уважні на дорозі

Після зими поїздка весняними вулицями може здатись легкою. Але не варто знижувати свою уважність, адже влітку та навесні може бути підвищений трафік на дорозі, погана видимість через сонячний блиск.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, не ризикуйте двигуном: експерти виявили, де в Україні краще не заправлятися

Раніше наш портал інформував, паркуєтеся з вивернутими колесами? Експерти пояснюють, чому це серйозна помилка

Також портал Знай повідомляв, порушникам тепер не уникнути штрафу: в Україні будуть вимірювати швидкість авто по-новому