З'явилися знімки однієї з рідкісних моделей українських авто. По фото можна подумати, що це авто радянських часів, які модернізували спеціально для перевезень вантажів. Однак, це високий універсал "Таврія" ЗАЗ-1701.

Раніше "Таврію" переробляли під різні варіації: вантажопасажирський варіант зі знімними сидіннями, туристичну модифікацію, міні-купер і навіть вантажний фургон, пише Hyser.

Вантажна "Таврія", скріншот: YouTube
Вантажна "Таврія", скріншот: YouTube

Однак для таких серйозних змін стандартна база Таврії не підходила, що говорить про серйозні модифікації не лише самого кузова.

Таврія з високим кузовом почала виготовлятися на початку 90-х років. Однак масове поширення цієї машини почалося пізніше.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Вантажна "Таврія", скріншот: YouTube
Вантажна "Таврія", скріншот: YouTube

Ця Таврія вважалася тридверним універсалом через те, що вона мала два ряди сидінь та величезний розтягнутий багажник.

Найцікавіше в тому, що зі звичайного українського автомобіля таку Таврію ніяк не збудувати. Саме тому у Запорізькому автобудівному заводі взялися до серйозної модифікації Тарвії.

Вантажна "Таврія", скріншот: YouTube
Вантажна "Таврія", скріншот: YouTube

1990 року було зроблено першу вантажну Таврію. Вони одержали лонжеронну раму, яка тяглася від кабіни назад. Трохи пізніше було подовжено колісну базу на 127 мм, а сам автомобіль отримав власну задню підвіску на поздовжніх ресорах. Автомобіль став важчим на 15 кілограмів, що дало можливість перевозити вантаж на 100 кілограмів більше.

Нагадаємо, їх робили у стилі іномарок: українські "ластівки" від ЗАЗ, які так і вийшли до серії.

Раніше повідомлялося, "Волинянка" на максималках: в Україні засвітився унікальний "елітний" ЛуАЗ.

Також, подарунок усім українцям? ЗАЗ провів повний рестайлінг "Славути", унікальні кадри.