Перед подорожжю автомобілем слід ретельно підходити до вибору їжі та напоїв, які ви збираєтеся вжити. Про це застерігає гастроентеролог Саліх Бавер.

Навіть деякі продукти, які не вважаються алкогольними, можуть містити певну кількість спирту. До таких продуктів належать фрукти, квашені овочі, квас та кисломолочні вироби.

Водій авто / фото: скріншот Youtube
Водій авто / фото: скріншот Youtube

Наприклад, у домашньому квасі концентрація спирту становить близько 3%, стільки ж і в кефірі, що зберігався за кімнатної температури протягом деякого часу.

У нових кисломолочних продуктах міститься 0,07-0,2% алкоголю. Найвищий вміст спирту мають перезрілі банани – після споживання п'яти почорнілих плодів організм сприйме це як 250 мл пива.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Звичайно, п'яніти від кефіру, айрану, кумису, тану, квасу, квашеної капусти, солоних огірків або перестиглих фруктів не можна. Втім, вже за 15 хвилин після вживання таких продуктів алкотестер може зафіксувати показники, що перевищують допустиму норму.

Водiй. Фото: скрін youtube
Водiй. Фото: скрін youtube

Тому, перш ніж сідати за кермо, слід бути обережним і вибирати їжу, яка не містить спирту або його концентрація в ній мінімальна. В іншому випадку це може призвести до непередбачуваних наслідків на дорозі.

Дотримання цих рекомендацій забезпечить безпечну поїздку та, можливо, гроші у вашому гаманці. Бо можуть виписати штраф.

Нагадаємо, на водіїв чекають жорсткі санкції – 6 місяців арешту за одне правопорушення

Як повідомляв "Знай.uа", подивіться, як ви керуєте: простий тест, щоб визначити "танк" ви "приколіст" або може "бос" за кермом

Знай.ua писав, без водіння, але зі штрафом: 40 800 гривень і без прав на п'ять років