В Україні зробили крок у бік милосердя до автолюбителів та надали їм можливість погасити деякі штрафи із суттєвою 50-відсотковою знижкою. Але які порушення стосуються цієї привабливої ​​знижки?

Відповідно до закону, громадяни можуть сплатити штраф половиною від його розміру протягом 10 днів з моменту отримання ухвали або відмови від неї. Але це не для всіх порушень.

Штрафи для водіїв, 24 канал
Штрафи для водіїв, 24 канал

Які порушення стосуються знижки?

  1. Перевищення швидкості. Якщо камера автоматичної фіксації "впіймала" вас на перевищенні швидкості, ви можете розраховувати на цю знижку.
  2. Правила паркування. Інспектори, які працюють на парковках, можуть фіксувати порушення в режимі фото або відео. Ці порушення також підпадають під дію знижки.

А як щодо інших порушень?

Популярні новини зараз
"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Якщо вас оштрафував справжній чоловік у формі, знижка вам не світить. Це стосується порушень, які були виявлені поліцейськими в ручному режимі. Такі штрафи залишаються без знижки.

Штрафи для водіїв, фото: Вежа
Штрафи для водіїв, фото: Вежа

Розбивка порушень:

  • Автоматичні камери за перевищення швидкості.
  • Паркувальні інспектори – за порушення на стоянці.
  • Поліцейські на дорозі за все інше.

Таким чином, поки водії можуть розраховувати на знижку за певних порушень, варто пам'ятати про те, що не всі штрафи підпадають під це "милосердя".

Тож будьте уважні на дорозі та стежте за дорожніми знаками та обмеженнями швидкості, щоб не опинитися у небажаній ситуації.

Раніше ми писали про те, що без водіння, але зі штрафом: 40 800 гривень і без прав на п'ять років

Крім того, Знай.ua повідомляв, затягне вас у фінансову петлю: про що мовчать кредитні організації