В Україні продовжують зростати ціни на бензин. За останніми даними, середній цінник на А-95 піднявся до 54,62 гривні за літр. При цьому в деяких мережах цінники впритул підібралися до 60 гривень за літр. Про це свідчать дані Консалтингової групи "А-95".

За даними моніторингу, вартість бензину А-95 продовжує зростати. З початку поточного етапу подорожчання вартість палива збільшилась більш як на 3 гривні за літр. А за останню добу середній цінник виріс ще на 4 копійки.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Великі АЗС пропонують бензин до купівлі у ціновому діапазоні від 50,98 до 59,99 гривні за літр. Тобто різниця на ринку у вартості "п'ятірки" перевищує 9 гривень за літр.

Ціни на бензин. Фото: скрін Мінфін
Ціни на бензин. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Найдемократичніші ціни на пальне встановили АЗС:

  • Motto - 50,98 грн/л
  • Маркет – 50,99 грн/л;
  • Фактор – 51 грн/л;
  • Авантаж 7 – 51,45 грн/л;
  • ZOG – 51,5 грн/л.

Ціни на бензин. Фото: скрін Мінфін
Ціни на бензин. Фото: скрін Мінфін

Водночас найвищі ціни на "п'ятірку" фіксуються у мережі SOCAR – 59,99 гривні за літр, а також WOG, ОККО – 57,99 гривні за літр та Shell – 56,92 гривні за літр.

Прогноз цін на бензин

Енергетичний експерт Олександр Сіренко у коментарі OBOZ.UA заявив, що до кінця весни зростання цін на пальне в Україні малоймовірне. Причина – ринок перенасичений паливом.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Аналогічними думками поділився і директор Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн. Він заявив, що на тлі проблем з електроенергією в Україні зріс попит на пальне, проте це не загрожує дефіцитом та подальшим зростанням цін.

Раніше портал Знай повідомляв, бензин по 60? Кожна нова гривня курсу підвищуватиме ціну палива.

Також наш портал інформував, автогаз знову встановлюватиме цінові рекорди: АЗС попереджають про подорожчання.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, водії обомліли: нові ціни на бензин і дизель змусять розщедритися на повну.