В Україні діє законодавство, яке чітко регулює не тільки паркування автомобілів, але й їх зупинку в місцях, де це може створювати перешкоди для руху.

Однак існують виняткові ситуації, які дозволяють тимчасово зупинитися в недозволених місцях. Наприклад, форс-мажор, коли автомобіль раптово залишається без пального. В таких випадках важливо включити аварійні сигнальні вогні та з’їхати на узбіччя, щоб не блокувати інших учасників руху.

Машини на дорозі, фото Знай.ua
Машини на дорозі, фото Знай.ua

Проте ставлення до таких ситуацій з боку правоохоронних органів може бути різним, і не завжди водії можуть розраховувати на розуміння.

Зовсім інакше справи стоять у Німеччині, де законодавство щодо дорожнього руху є дуже строгим, особливо що стосується експлуатації автомобілів на швидкісних автобанах. Зокрема, там передбачений штраф для водіїв, які зупиняються через пустий паливний бак.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Машини на дорозі, фото Знай.ua
Машини на дорозі, фото Знай.ua

Штраф у розмірі 70 євро (приблизно 2800 гривень) може бути нарахований незалежно від того, чи водій зупинився навмисне, чи через непередбачені обставини.

За поглядом німецьких законодавців, не попереджена перевірка пального перед поїздкою по швидкісному автобану вважається проявом безвідповідальності, яка може наражати на небезпеку не тільки самого водія, але й інших учасників дорожнього руху.

Тому таке порушення карається не тільки для підтримки порядку, але й для забезпечення безпеки на дорогах.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, оштрафують кожного навіть у ресторані чи вокзалі: українців попередили, як не втратити 3000 грн.

Також, Знай.ua писав про якщо машина не заводиться, просто зробіть це: поради, які врятують вас на дорозі