Дороги України є свідками численних порушень, скоєних водіями великогабаритних та великовагових транспортних засобів, зокрема.

Ці потужні автомобілі становлять підвищену небезпеку через свої розміри та маси, тому патрульна поліція відзначає важливість дотримання спеціальних правил під час їх експлуатації.

Автофіксація порушень ПДР, скріншот: YouTube
Автофіксація порушень ПДР, скріншот: YouTube

Перш за все, водій повинен ретельно перевірити розташування та надійність кріплення вантажу перед тим, як вирушити в дорогу. Під час руху необхідно постійно контролювати ситуацію, щоб запобігти випаданню чи волоченню вантажу, а також травмуванню супроводжуючих осіб або створенню перешкод для інших учасників дорожнього руху.

Проїзд великогабаритних та великовагових транспортних засобів повинен проводитись лише за наявності відповідного дозволу та в період найменшої інтенсивності руху. Під час їзди водій зобов'язаний увімкнути ближнє світло фар та проблисковий маячок оранжевого кольору незалежно від часу доби. Недотримання цих правил тягне за собою відповідальність відповідно до статті 132-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Популярні новини зараз
Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Штраф за порушення ПДР. Фото: Youtube
Штраф за порушення ПДР. Фото: Youtube

Водії великогабаритних та великовагових транспортних засобів повинні неухильно дотримуватись встановлених правил, адже від цього залежить не тільки їхня безпека, а й безпека інших учасників дорожнього руху.

Нагадаємо, "перекупам" доведеться мати справу з ТЦК: нові правила перереєстрації уживаних авто

Як повідомляв "Знай.ua", оптимальне зберігання зимових шин: що потрібно знати кожному водієві

Знай.ua писав, нові вимоги до інструкторів з водіння: що змінилося і як це вплине на майбутніх водіїв