Для всіх наших дорогих і шанованих читачів, які мають відношення до керування автомобілем, або навіть є власниками транспортних засобів, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що будуть зміни у сфері автострахування.

На цей раз наші читачі дізнаються, яке рішення ухвалили нардепи, що мають тепер знати власники автотранспорту. В Україні мають намір провести так звану реформу австострахування.

Відповідний законопроект №8300 "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" 21 травня ухвалив український парламент.

Автострахування, скріншот: YouTube
Автострахування, скріншот: YouTube

Як повідомив заступник керівника парламентського комітету з питань податкової та митної політики, народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк, за ухвалення законопроекту проголосували 294 народних депутатів.

Популярні новини зараз
Майже на 60% більше: тарифи на вивіз сміття перевищили межу розумного Гороскоп на тиждень 17-23 червня для всіх знаків Зодіаку: знайомства Овнів, війна Близнят та скандалу Козорогів "Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня Пенсіонерам встановили обмеження: кому не світить підвищення виплат
Показати ще

Автострахування, скріншот: YouTube
Автострахування, скріншот: YouTube

За словами Железняка, законопроектом передбачено такі зміни до законодавства:

- розміри автострахування підвищать у кілька етапів до розмірів, встановлених у країнах-членах Євросоюзу;

- гарантійні виплати за страховиків-банкрутів потерпілі особи зможуть отримувати набагато швидше — наразі йдеться про роки, а після набрання законом чинності виплати мають здійснюватись у період до 90 днів;

- у всіх випадках дорожньо-транспортних пригод, у яких шкода заподіяна лише транспортному засобу, запровадять пряме врегулювання, що дозволить потерпілому звернутися за страховою виплатою до свого страховика, навіть якщо винуватця автопригоди не застраховано;

- застосування "європротоколу" розширять - оформлення заяви про страхове відшкодування при ДТП будуть проводити без участі поліції.

Нардепи також дійшли згоди, що низка важливих поправок для індустрії страхування від профільного комітету ВР буде додано до законодавства найближчим часом.

Нагадаємо, водіїв попередили про величезний штраф: можна розпрощатися із 17 тисячами.

Раніше повідомлялося, що спеціальні страхові програми: як захистити майно під час військового стану.

Також, без цієї довідки автомобілістам буде складно за кордоном.