В Україні останніми роками експерти зауважують збільшення кількості переобладнаних авто для роботи на автогазі. Це економічно вигідно, однак, потрібно уважно ставитись до правила реєстрації та встановлення ГБО. Недотримання норм може призвести до серйозних наслідків для автовласника, включаючи втрату прав водія.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню одного з українських автоблогерів, який часто ділиться важливою інформацією в соціальних мережах.

Встановлення ГБО. Фото: скрін youtube
Встановлення ГБО. Фото: скрін youtube

Багато автолюбителів в Україні ігнорують необхідність реєстрації ГБО у техпаспорті машини. Нерідко це пов'язано з небажанням витрачати час та кошти, або зі страхом перед можливими проблемами під час перевірки в органах МВС.

Такі водії продовжують керувати автомобілем до того моменту, коли їх зупинить поліція, незважаючи на ризики. Варто пам'ятати, що самостійне встановлення ГБО може бути не тільки небезпечним, а й призвести до штрафних санкцій.

Популярні новини зараз
Українцям будуть по-новому вручати повістки: все зміниться з 16 липня Комунальники вирішили не церемонитися: який тариф злетить одразу на 90% Ці каші варити й не потрібно: екстрений перелік круп для відключення світла Пенсіонерам встановили обмеження: кому не світить підвищення виплат
Показати ще

Установка ГБО gbo-gas-service.
Установка ГБО gbo-gas-service.

Відповідно до ч. 1 ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення за використання автомобіля з неналежно встановленим ГБО передбачено штраф у розмірі 340 гривень. У разі, якщо порушення не буде усунено протягом року, водія можуть позбавити прав водія на строк до року.

Також ч. 6 ст. 121 КУпАП передбачає, що якщо дані про встановлення ГБО не будуть внесені до техпаспорту протягом 10 днів після переобладнання, водій ризикує отримати штраф у розмірі 850 гривень.

Автомобиль, фото: Знай.ua
Автомобиль, фото: Знай.ua

У разі повторного порушення протягом року, штраф може зрости до 1700 гривень, або водія можуть засудити до громадських робіт та конфіскації транспортного засобу.

Слід зазначити, що з оформлення кожного порушення патрульний має право скласти акт перевірки технічного стану автомобіля, що стане основою притягнення до ответственности.

Нагадаємо, увага всім автомобілістам: українцям водіям вказали на важливе правило про шини.

Раніше повідомлялося, зі старого "Запорожця" створили міні-трактор для села: "тягне" краще за фабричну техніку.

Також, трансмісія буде вічною: водіїв з автоматичною коробкою передач "просвітили".