У ПДР прописано відповідальність за несправності майже кожної частини автомобіля. Одним із найулюбленіших та найпопулярніших штрафів у патрульної поліції є штраф за непрацюючі габаритні вогні.

Виявити таких порушників відносно легко, особливо у темний час доби.

Габаритні вогні. Фото кадр "Youtube"
Габаритні вогні. Фото кадр "Youtube"

Сам собою штраф не несе серйозної загрози вашому гаманцю і відповідно до ч. 1 ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), водіям, яких упіймають на їзді з непрацюючими габаритними вогнями, загрожує штраф у розмірі 340 гривень.

Якщо водія вдруге протягом року зловлять через непрацюючі габарити, то поліцейські можуть вилучити права на строк від трьох до шести місяців.

Популярні новини зараз
Старість – не аргумент: українцям після 60 років все одно доведеться йти в ТЦК "Мені пох*й, хто там воював - здохніть всі": в Одесі неадекватний фітнес-тренер накинувся на військових Що потрібно знати при покупці курячих яєць: прості правила, щоб не злягти з отруєнням У Києві хочуть переглянути тарифи на опалення: скільки доведеться платити
Показати ще

Поліція, скріншот: YouTube
Поліція, скріншот: YouTube

Незважаючи на те, що водій зобов'язаний згідно з другим розділом ПДР перевірити стан свого автомобіля перед виїздом, у дорозі контролювати лампочки, що перегоріли, неможливо.

Водій не може робити регулярні зупинки через кожну пару сотень метрів, щоб перевірити, чи габаритний вогонь справний.

Таким чином, за дане правопорушення можна притягти водія до відповідальності лише у тому випадку, якщо він робив це навмисне.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що на ці питання потрібно відповідати правильно: що потрібно пам'ятати, якщо ваше авто зупинила поліція.

Раніше ми повідомляли, що в Україні власники авто із ГБО під загрозою втрати прав: чому не вдасться "заощадити".

Також стало відомо, що Нацполіція захоче "покататися" : представлений перший електричний Duster, запас ходу на 350 км.