Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які й дня не можуть прожити без чогось новенького з великого дивовижного світу автотехніки, ми маємо дуже цікаву історію. Справа в тому, що сьогодні практичних у всіх куточках планети колекціонерами цінуються авто німецької марки Porsche. Тільки уявіть, у Києві є одне дуже рідкісне авто цього виробника.

Так, йдеться про культову Porsche 356 Speedster. Навіть сьогодні багато компаній виготовляють сучасні копії знаменитого спорткара. У Києві продається спорткар Porsche 356 Speedster 1958 року. Це єдиний подібний автомобіль в Україні.

Про це стало відомо завдяки інформації від власників авто, що вони виставили на продаж на Auto.ria.

Porsche 356 Speedster 1958 року, фото: Auto.ria
Porsche 356 Speedster 1958 року, фото: Auto.ria

Втім, варто зазначити, що цей Porsche 356 – якісно виконана копія. В її основі лежить шасі від Volkswagen Beetle, що й не дивно, адже оригінальний 356-й також був створений на базі "Жука".

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Porsche 356 Speedster 1958 року, фото: Auto.ria
Porsche 356 Speedster 1958 року, фото: Auto.ria

Дизайн Porsche 356 Speedster відтворений до найдрібніших деталей, точно скопійована панель приладів автомобіля. Салон спорткара оброблений шкірою. Копія Porsche 356 Speedster оснащена 1,6-літровим оппозитним двигуном, як і оригінал. У парі з двигуном працює механічна КПП.

Заявлений пробіг Porsche 356 Speedster складає 19 тис. км, а ціна становить 35 000 доларів (приблизно 1,4 млн. грн.). А ось оригінальна модель приблизно в 10 разів дорожча.

Porsche 356 Speedster 1958 року, фото: Auto.ria
Porsche 356 Speedster 1958 року, фото: Auto.ria

Справа в тому, що Porsche 356 Speedster – надзвичайно цінна колекційна модель. Родстер створили спеціально для північноамериканського ринку і всього випустили лише 4854 авто. Він пропонувався у версіях потужністю від 60 до 110 л. с.

Нагадаємо, свіжий, потужний і сучасний: у мережі зненацька з'явилися ескізи нової моделі "Lanos".

Раніше повідомлялося, що заправити можна і запальничкою: легендарна реклама "Таврії", яку продавали в Європі.

Також, крутіше Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів.