Здавалося ніч це дуже зручний час для того, щоб їздити. На дорогах мало пішоходів, велосипедистів та інших машин. Але легкість водіння у темний час доби оманлива.

Досвідчені водії розповідають спосіб, яким можна мінімізувати ризик потрапляння до дорожньо-транспортної пригоди під час темного часу доби.

Дзеркало заднього виду. Фото Freepik
Дзеркало заднього виду. Фото Freepik

Вночі світло фар транспортних засобів, що рухаються ззаду, відображається в дзеркалі і може призвести до засліплення водія і не зможе вчасно оцінити дорожню ситуацію.

Щоб уникнути цього, рекомендується перевести заднє дзеркало у нічний режим за допомогою невеликого важеля, розташованого в нижній частині оптичного приладу.

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Водій за кермом. Фото: Youtube
Водій за кермом. Фото: Youtube

При натисканні на важіль дзеркало заднього виду змінює свій нахил, що допомагає знизити ймовірність засліплення.

Для повернення дзеркала у вихідне положення потрібно натиснути на важіль знизу нагору.

Нагадаємо, що колеса блищатимуть: секретний лайфхак для водіїв – мийте тільки так.

Раніше ми повідомляли, що експерт пояснив, чому краще не заправлятися на "дешевих" заправках: тільки гірше зробите.

Також стало відомо, що не лише штраф, а й інші проблеми: українських водіїв попередили про важливе правило. Сам собою штраф не несе серйозної загрози вашому гаманцю.