Для всіх наших дорогих і шанованих читачів, які й дня не може прожити спокійно, не дізнавшись чогось новенького з великого дивовижного світу автотехніки, є цікава новина. Справа в тому, що бюджетний позашляховик "ЛуАЗ" став основою для багатьох тюнінг-проєктів.

ЛуАЗ-969 "Волинь" - єдиний український позашляховик, що випускався серійно. Недорога модель вражає своєю прохідністю і є дуже простою та невибагливою, проте комфортабельною або багато оснащеною її не назвеш.

Не дивно, що власники намагалися модернізувати свої автомобілі, тому тюнінг ЛуАЗ є досить поширеним явищем. Цього разу наші читачі можуть познайомитись із найцікавішими проектами на базі "Волині".

Тюнінг ЛуАЗ, фото: Instagram
Тюнінг ЛуАЗ, фото: Instagram

Маленький "Гелендваген"

Як не дивно, тюнінг ЛуАЗ у стилі "Гелендвагена" - не таке вже й рідкісне явище. Гранений дизайн позашляховика дозволяє перетворити його на мініатюрний Mercedes G-Class. Саме цей автомобіль створив майстер з Канева Ігор Сухобрус.

Популярні новини зараз
Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Мобілізованим оголосили важливе нововведення Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Тюнінг ЛуАЗ, фото: Instagram
Тюнінг ЛуАЗ, фото: Instagram

Екстремальний позашляховик

Нерідко тюнінг ЛуАЗ покликаний покращити і так непогані позашляхові якості. Цей позашляховик отримав лебідку, додаткову оптику та шноркель для форсування бродів, а його кліренс збільшили. До того ж, авто зробили практичнішим, додавши пару дверей та приваривши дах від Mercedes Sprinter. Крім того, встановили турбодизель та дискові гальма від VW Golf.

Тюнінг ЛуАЗ, фото: Instagram
Тюнінг ЛуАЗ, фото: Instagram

Volkswagen "Волинь"

Цей ЛуАЗ-969 із Полтавської області також отримав агрегати від Volkswagen Golf, причому на шасі встановили кузов від німецького хетчбека. Оскільки "Волинянка" компактніша, то кузов довелося трохи вкоротити. Крім того, встановили сталеві бампери, розширювачі арок та додаткову оптику. У передній частині залишились деталі ЛуАЗу.

Тюнінг ЛуАЗ, фото: Instagram
Тюнінг ЛуАЗ, фото: Instagram

Електромобіль ЛуАЗ

Перший електрокар ЛуАЗ створили у Луцьку ще 1997 року, проте він так і залишився прототипом. Сьогодні електромобілі "Волинь" створюють народні умільці. Наприклад, у Харкові в 2022 році показали позашляховик із мотором від Jaguar I-Pace та запасом ходу 200 км. Його передали до ЗСУ.

Тюнінг ЛуАЗ, фото: Instagram
Тюнінг ЛуАЗ, фото: Instagram

"Град" у мініатюрі

Ще 1998 року на Луцькому автозаводі перетворили пікап ЛуАЗ-1302 на носія легкої РСЗВ. Замість вантажної платформи встановили пускову установку некрованих авіаційних ракет С-5. Нині подібна техніка — не рідкість у ЗСУ і мало хто знає, що її прообразом була саме "Волинь".

Нагадаємо, є чим пишатися: як виглядає перший український позашляховик, який плутають із іномаркою.

Раніше повідомлялося, їх любили агенти ФБР: у Києві помітили покинуту Buick Riviera, родом із 90-х.

Також, екстремали точно оцінять: гаражні умільці змайстрували МЕГА-ЗАЗ для оффроуду.