Українським автомобілістам можуть запровадити нові штрафи за порушення під час перевезення домашніх улюбленців. Відповідний законопроєкт №9016 зареєстровано у Верховній Раді України.

Кількість штрафних санкцій для українських водіїв може збільшитись. Народні депутати ініціюють запровадження покарання за небезпечне перевезення тварин.

Водiй. Фото: скрін youtube
Водiй. Фото: скрін youtube

Так, чотирилапі пасажири можуть стати причиною накладання штрафу у розмірі від 510 до 850 гривень. Мова про домашніх улюбленців, таких як собаки чи кішки, яких водії часто перевозять без будь-якої фіксації або тримають на руках.

Перевезення тварин. Фото: скрін youtube
Перевезення тварин. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії Українців позбавляють відстрочки – що треба зробити негайно Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку
Показати ще

У поясненні йдеться, що тварини можуть відвертати увагу водія під час кермування, що загрожує учасникам руху. Щобільше, якщо автомобіль потрапляє в аварію, незафіксовані тварини можуть отримати травми, загинути або через стрес та шок стати небезпечними для водія та пасажирів.

Перевезення тварин. Фото: скрін youtube
Перевезення тварин. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що на цей час законопроєкт проходить перевірку у відповідних комітетах. Коли парламент може розглянути документ у першому читанні наразі невідомо.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, поліція звернулася до водіїв із важливим попередженням: як не потрапити в халепу під час відключення світла.

Також наш портал інформував, мінус права та 65 тисяч гривень штрафу: водіям назвали місця, де жорстко покарають за цигарки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, штраф можна не платити, а цей документ взагалі не обов'язково показувати: українцям розповіли про лазівку.