На вторинному ринку автомобілів помітні цікаві тенденції. Нещодавній аналіз порталу Auto.Ria показує, що інтерес до авто змінився: перегляди впали на 11,5%, а дзвінків поменшало на 31,5%.

А ось інтерес до додавання автомобілів до Обраного зріс на 9,1%. Це схоже на поведінку покупців, які спочатку шукають та порівнюють, але ухвалюють рішення про купівлю пізніше.

Схоже, що покупці стали більш вибірковими та відкладають рішення про купівлю. Раніше такі тренди ми спостерігали на початку пандемії та в період повномасштабного вторгнення. Бюджетні авто тепер переглядають рідше через їхню велику кількість і швидку купівлю. Це створює жорстку конкуренцію у цьому сегменті.

Купівля вживанного авто. Фото: youtube
Купівля вживанного авто. Фото: youtube

Топ-5 марок та моделей

Серед популярних моделей залишаються Volkswagen Passat та Skoda Octavia, які затребувані у різних цінових сегментах. У дорожчих категоріях лідирують BMW, Audi, Tesla та Mercedes-Benz.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Авто до $4 000: Найменше інтересу у Херсонській та Запорізькій областях, де продовжуються активні бойові дії. Левова частка переглядів зосереджена у Львівській та Київській областях. Перегляди телефонів продавців впали у Кіровоградській та Чернігівській областях, але не так сильно у Харківському та Київському регіонах.

Авто від $4 000 до $6 000: Найменше переглядів у Кіровоградській та Житомирській областях. Найвищий інтерес у Київській та Дніпропетровській областях. У середньому такі авто додають до Обраного 7,1 раза.

Авто від $6 000 до $10 000: Найменше інтересу в Кіровоградській та Миколаївській областях. Найбільше переглядів у Чернівецькій та Львівській областях. Середній показник додавань до Обраного – 8.

Купівля вживанного авто. Фото: youtube
Купівля вживанного авто. Фото: youtube

Авто від $10 000 до $20 000: Найменший інтерес у Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях. Однак падіння інтересу найбільше у Чернівецькій та Сумській областях. Найбільший інтерес у Житомирській та Волинській областях. Середній показник додавання – 8,5 разів.

Авто від $20 000: Преміум авто найменше цікавлять покупців у Чернівецькій та Миколаївській областях, де спостерігається падіння інтересу. Житомирська, Волинська та Хмельницька області виявляють найбільший інтерес до цього сегменту.

Середній показник переглядів – 144,2. У цьому сегменті також найменше впав інтерес до телефонів продавців, що говорить про стабільність попиту.

Нагадаємо, автомобіль з'їдатиме півзарплати: в Україні закінчуються запаси дешевого палива

Раніше ми писали про те, що у водіїв спорожніють кишені: АЗС мають намір міняти ціни на пальне

Крім того, Знай.ua повідомляв, Румунія шокувала українців новою вимогою на кордоні: без цього не пустять до країни