Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які й дня не можуть спокійно прожити без чогось новенького з великого дивовижного світу автотехніки, є цікава інформація. Так, у Франції виставили на продаж рідкісний скутер Vespa TAP150. Це унікальний військовий моторолер, виготовлений невеликою партією.

Відомо, що випустили лише 600 бойових скутерів Vespa TAP150. Мотороллер оснастили безвідкатною гарматою М20 калібром 75 мм.

Про цей скутер у подробицях розповіли на порталі Rideapart.

Vespa TAP150, фото: Rideapart
Vespa TAP150, фото: Rideapart

Бойовий моторолер було створено та виготовлено французькою компанією АСМА, яка придбала у італійської Vespa ліцензію на випуск мототехніки. З 1956 до 1959 року було виготовлено близько 600 таких скутерів.

Популярні новини зараз
Українцям встановили заборону на опалювальний сезон: стосується всіх власників газових плит У ТЦК запропонували альтернативу тим, хто не хоче потрапити на "нуль" Реформа ТЦК не скасує примусову мобілізацію: українців і далі пакуватимуть в бусики ТЦК отримає нові повноваження: зобов'яжуть приймати документ
Показати ще

Vespa TAP150 оснастили американською безвідкатною гарматою М20 калібром 75 мм. Вона здатна стріляти кумулятивними снарядами на 6500 м. 145-кубовий двигун розганяє Vespa TAP150 до 66 км/год.

Скутер Vespa могли скидати з парашутом, тому він надійшов на озброєння французьких десантних військ. Екіпаж TAP150 складався з двох людей - стрілка і заряджає. На ходу моторолер не міг стріляти — треба було зупинятися.

Vespa TAP150, фото: Rideapart
Vespa TAP150, фото: Rideapart

Бойовий моторолер Vespa брав участь у війнах в Алжирі та Індокитаї. Втім, його ефективність виявилася невисокою, тому його досить швидко зняли з озброєння.

Саме цей скутер Vespa TAP150 в хорошому стані і здатний самостійно пересуватися. У нього подекуди облізла фарба, проте іржі немає.

Нагадаємо, патрульна поліція "полює" в селах: хто ризикує потрапити на рекордний штраф.

Раніше повідомлялося, молодих водіїв обмежили в отриманні прав: що змінилося.

Також, українцям роздадуть планшети від Японії.