Для наших дорогих читачів, які уважно стежать за новинами з автосвіту, є кілька важливих фактів, які вам хочеться розповісти. Так, представники українського парламенту виступають за те, щоб зберегти пільгове розмитнення авто. Однак є одна умова, і вона полягає в тому, що пільги повинні діяти тільки для авто, які працюватимуть на ЗСУ.

Про пільгову процедуру розмитнення почали говорити після того, як з'явилися новини про те, що невдовзі на порталі "Дія" стартує онлайн-розмитнення.

Про це журналістам розповів представник податкового комітету Верховної Ради.

Авто, скріншот: YouTube
Авто, скріншот: YouTube

За інформацією українських чиновників, для розмитнення авто на потреби ЗСУ потрібне документальне підтвердження, що авто везуть саме військовим, інакше прикордонники не пропустять автомобіль в Україну.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Євробляхи, скріншот: YouTube
Євробляхи, скріншот: YouTube

Однак, коли чиновників запитали про ймовірне "присвоєння" третіми особами авто для ЗСУ, надійшла відповідь, що на даний момент подібне питання "неактуальне" та облік облік машин на балансі армії проводитиметься вже після війни.

Ми вже розповідали, що невдовзі, навіть, можливо, в лютому, в Україні введуть розмитнення онлайн, що значно прискорить ввезення машин в Україну.

Нагадаємо, без пенсійного збору та документи за 5 хвилин: українцям запропонували розмитнювати авто у "Дія".

Раніше повідомлялося, техогляду немає, а штрафи є: українським водіям показали нові покарання за несправне авто.

Також, електронні номери та онлайн розмитнення: які зміни чекають українських водіїв у 2023 році.