Що робити, коли автомобільний двигун не запускається, а їхати треба вже - поради від тих, хто зуби з'їв на штовханні машин.

Автолюбителі зазначають, що автомобіль може не завестися з декількох причин. По-перше, акумулятор — він виходить з ладу, і може не тримати зарядку, особливо взимку. Також акумулятор може просто розрядитися, якщо стояло всю ніч з увімкненими фарами.

Не заводиться авто. Фото: Youtube
Не заводиться авто. Фото: Youtube

По-друге, може порушитися контакт на лемах, якщо на вулиці дощ, сніг чи підвищена вологість.

По-третє, є імовірність поломки стартера, регулятора напруги або дротів.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Якщо розбиратися в причинах часу бракує, а поруч є декілька осіб, можна завести автомобіль зі штовхача.

Іній на клемах. Фото: Youtube
Іній на клемах. Фото: Youtube

Перевір контакт на клемах акумулятора. Підкачай бензин до карбюратора. Витисни сильно зчеплення і вибери нейтральну передачу. Дай людям сигнал про початок руху. Після того як машина трохи поїде, увімкни другу передачу та акуратно відпусти зчеплення.

Після цього потрібно натиснути педаль зчеплення, перевести важіль у нейтральне положення і зупинись. Слідкуй за тим, щоб мотор не заглох, інакше прийдеться повторювати все заново.

Нагадаємо, ми писали, що однією "аптечкою" не обійтися: українських водіїв попросили зібрати "екстрену сумку", що потрібно купити.

Як повідомляв "Знай.ua", жодних цукерок замість решти: українським водіям пропонують забути про готівку на АЗС.

Також "Знай.ua" інформував, бензин, дизель та автогаз стрімко дешевшають: АЗС порадували водіїв оновленням цін.