В Україні водії часто порушують правила дорожнього руху. Деякі з них здаються невинними, як, наприклад, не встигаючи на роботу трохи додати "газу", але така зневага правил може призвести до фатальних наслідків. Щоб зменшити кількість ДТП в уряді задумали у рази підвищити штрафи для водіїв.

Боротися із порушниками вирішили шляхом збільшення штрафів і насамперед взялися за дуже популярне порушення – перевищення швидкості. Поки що в Україні не дуже високі штрафи за це порушення, що не дуже мотивує водіїв дотримуватись швидкісного режиму. Втім, планується їх значно збільшити.

Водій. Фото: скріншот youtube
Водій. Фото: скріншот youtube

Так, наприклад, якщо водій перевищить швидкість на 50 км/год у населеному пункті і це призведе до ДТП, то за новими правилами йому доведеться викласти 5 тисяч гривень. Таку суму заплатить і водій, який буде спійманий на такому порушенні, без ДТП. Також водіям, хто їде швидше за 80 км/год, випишуть 3400 гривень штрафу, а ті "шумахери", які перевищують на 100 км/год, заплатять 4250 гривень.

Патрульна поліція, скріншот: YouTube
Патрульна поліція, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Зазначається, що покарання для водіїв ставатимуть лише жорсткішими, поки статистика порушень та аварій на дорогах не стане більш-менш задовільною.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, дмухайте в трубочку, будь ласка: в Україні запустили нові перевірки на сп'яніння, водіям радять приготуватися.

Також наш портал інформував, від 510 до 8500 гривень: штрафи, які українському водієві доведеться платити за пасажирів.

Крім того, ми писали ринок палива в Україні: експерт оцінив ймовірність дефіциту і подорожчання бензину.