В Україні з початку 2023 року дешевшає пальне, а нещодавно набуло чинності ембарго ЄС на російські нафтопродукти, що мало б змінити ситуацію, але чинником впливу виявилися перші в історії постачання зі США.

Імпорт із США все змінив, але тільки на краще. Директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн упевнений, що ціни на паливо падатимуть і навесні, тим більше що українські АЗС мають достатньо запасів.

АЗС, скріншот: YouTube
АЗС, скріншот: YouTube

"Темпи серйозні, і я бачу, що потенціал до здешевлення ще є: десь до 2 грн за літр... Ми дуже добре заходимо цієї весни, з великими запасами. Я не виключаю, що ціна може й надалі падати", – заявив експерт.

Водночас, фінансовий експерт Сергій Козирєв повідомив, що виснаження запасів не повинно бути, оскільки вони швидко поповнюються. Джерелом постачання для України тепер стали США. У UPG розповіли, що танкер зі 100 тис. тонн дизеля на бору прибув до порту Гамбурга, звідки паливо перевозиться до нас уже меншими партіями через Польщу.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Спробуватимемо збільшувати постачання саме американського продукту через логістичні зручності роботи з цими партіями та вигідне ціноутворення", – заявили в компанії.

У зв'язку з цими обставинами, українські водії можуть не переживати про зростання цін та дефіцит пального.

Каністра для бензину, скріншот: YouTube
Каністра для бензину, скріншот: YouTube

Нагадаємо, моргання "аварійкою": тепер за світлові сигнали можуть виписати чималий штраф

Раніше ми писали, техогляд в Україні: водії побачили список обов'язкової перевірки, такого ще не було

Як повідомляв Знай.ua, пенсіонерів возити? "Нафтогаз", який за крок від дефолту, заплатив за броньовані BMW мільйони гривень