Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку направлення водіїв для проведення огляду для виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння.

Зміни вступили в дію 25 січня 2023 року. За словами юристів, і надалі огляд можуть проводити поліцейські на місці зупинки транспортного засобу, у разі виявлення підстав вважати, що водій перебуває у стані сп'яніння. Також це може бути лікар закладу охорони здоров'я у разі відмови водія від проходження огляду на місці зупинки транспортного засобу або його незгоди з результатами огляду.

Складання протоколу. Фото: Youtube
Складання протоколу. Фото: Youtube

Зміни полягають у посилення контролю за правомірністю дій працівників Національної поліції шляхом закріплення вимоги про відеофіксацію. Це, зокрема, посилить контроль за правомірністю дій працівників Національної поліції. Та в актуалізації поточного законодавства, позаяк ще у 2011 році служба, яка відповідала за технічні питання — Держспоживстандарт припинила свою діяльність, а функції виконувала інша служба, не прописана у законі — Держспоживінспекція України.

Також, повірку технічні засоби мають проходити раз на рік. Тобто якщо свідоцтво про повірку видане понад рік назад, результати огляду не будуть мати доказового значення при судовому розгляді.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, ми писали, що в Україні з початку 2023 злетіли ціни на популярні авто: які моделі і за скільки можна купити.

Як повідомляв "Знай.ua" а вас попереджали: українські водії повелися на шахраїв, доведеться розплачуватися.

Також "Знай.ua" інформував, що привід для радості: в Україні ціни на пальне активно знижуються - якою буде ситуація навесні.