На превеликий жаль, в Україні щодня відбуваються дорожньо-транспортні пригоди, іноді все закінчується дуже плачевно. На дорогах вже працюють камери відеофіксації, а також діють жорсткі штрафи. Однак навіть у таких умовах залишаються водії, які порушують ПДР у "хронічному" режимі.

На думку уряду, боротися із такими порушниками можна лише за допомогою високих штрафів. Першим у списку популярних порушень стоїть перевищення швидкості.

Давайте дізнаємось, як планують змінити розмір штрафів.

Поліція, авто, скріншот: YouTube
Поліція, авто, скріншот: YouTube

Поки що за перевищення швидкості на 20 км/год від дозволеної на тій чи іншій ділянці дороги водій заплатить 340 гривень. Якщо перевищення становить 50 км/год, доведеться заплатити 1700 гривень.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Як змінять штрафи

Якщо водій перевищить швидкість на 50 км/год у населеному пункті і це призведе до ДТП, то штраф буде щонайменше 5000 гривень. Такий штраф планують запроваджувати і для тих, хто не потрапить в аварію, але буде спійманий за такою швидкістю.

Щодо інших перевищень, то тим, хто їде швидше за 80 км/год, випишуть 3400 гривень штрафу, а ті, хто перевищує на 100 км/год, заплатять 4250 гривень.

Авто, скріншот: YouTube
Авто, скріншот: YouTube

На цьому депутати зупинятись не планують. Кажуть, що штрафи зростатимуть і надалі, доки статистика порушень буде більш менш задовільною.

За інформацією начальника департаменту патрульної поліції України Олексія Білошицького, за весь 2022 рік у країні сталося 7514 ДТП. У цих аваріях були потерпілі і навіть загиблі, і 40% аварій сталося саме через перевищення швидкості.

Нагадаємо, півроку без прав чи 340 гривень штрафу? Українських водіїв попередили про "темне" порушення, дивіться на всі боки.

Раніше повідомлялося, обов'язковий техогляд в Україні: українським водіям назвали розцінки, доведеться витратитися.

Також, в Україні з початку 2023 року злетіли ціни на популярні авто: які моделі і за скільки можна купити.