Штрафи за порушення правил дорожнього руху можуть завдати додаткових клопотів, якщо їх не оскаржити чи не оплатити вчасно. Адже після 15 діб від порушення інформація про штраф надходить до виконавчої служби, а стягнення здійснюється в примусовому порядку.

Дізнатися розмір штрафу за порушення правил дорожнього руху можна за допомогою мобільного телефону, переглянувши стан за номером авто у застосунку Дія. Для цього слід авторизуватися у застосунку, обрати розділ "Послуги". Серед запропонованого натисніть на "Штрафи за порушення ПДР" або "Виконавчі провадження".

Порушник ПДР, фото: Facebook
Порушник ПДР, фото: Facebook

На екрані одразу з'явиться актуальна інформація щодо боргу. Якщо жодних штрафів немає висвітлиться віконечко: "У вас все добре. Штрафи сплачені або відсутні".

Повідомлення про штрафи. Фото: Дія
Повідомлення про штрафи. Фото: Дія

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Також є декілька окремих застосунків Штрафи ПДР" та "Штрафи UA". У цих застосунках також необхідно ввести інформацію про транспортний засіб, а саме — вказати номер автомобіля, додати дані про серію.

У Приват24 потрібно зайти у розділ "Сервіси", перейти на вкладку "Платежі", потім обрати поле "Штрафи і порушення". Знову доведеться ввести дані про машину, а саме серію і номер техпаспорта, номерний знак автомобіля. Майже так само працює сервіс у monobank.

Про штраф можна дізнатися безпосередньо на сайті ГСЦ МВС. Там слід обов'язково вказати свій державний номер ТЗ, серію й номер паспорта/водійського посвідчення.

Нагадаємо, ми писали, що кожен мужик чекав на цю "Білку": рідкісні кадри унікального "Запорожця", навіть у Lamborghini немає таких дверей.

Як повідомляв "Знай.ua" блогери-мажори обурені, що поліція зупинила їх BMW за числені порушення.

Також "Знай.ua" інформував, що українським водіям приготували величезні штрафи, простіше купити самокат