Українців часто штрафують за порушення, яке насправді ним не є, що треба знати.

Українських водіїв іноді штрафують за те, що на вітровому склі з'явилася тріщина. Проте покарання за це немає, повідомляє "Твоя машина".

Поліція, авто, скріншот: YouTube
Поліція, авто, скріншот: YouTube

За повторне порушення автомобілістів позбавляють прав на 3-6 місяців, посилаючись на тріщину у склі, як технічну несправність. Дійсно, згідно з п.6.8.5 ДСТУ 3649:2010 на вітровому склі не повинно бути сколів чи тріщин у зоні роботи склоочисників. Водночас такі пошкодження не є технічними несправностями автомобіля.

Згідно з п.31.3 ПДР, на автомобілі забороняється їздити у таких випадках:

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще
  • при виготовленні або переобладнанні з порушенням вимог стандартів, правил та нормативів щодо безпеки дорожнього руху;
  • якщо не пройдено обов’язковий техконтроль (для ТЗ, що йому підлягають);
  • якщо номерні знаки не відповідають вимогам відповідних стандартів;
  • при порушенні порядку встановлення та використання спеціальних світлових та звукових сигнальних пристроїв.

Не вказано, що забороняється керувати транспортним засобом із тріщиною на вітровому склі. Тобто цей дефект не входить до переліку технічних несправностей і їздити на такому автомобілі можна.

Нагадаємо, ми писали, що водії цього не знали - власник авто Skoda здивував пів світу відкриттям: "Технологія схожа на Bentley".

Як повідомляв "Знай.ua" кожен мужик чекав на цю "Білку": рідкісні кадри унікального "Запорожця", навіть у Lamborghini немає таких дверей.

Також "Знай.ua" інформував, українським водіям приготували величезні штрафи, простіше купити самокат.