Українським водіям готують сюрприз у вигляді нових штрафів. У Верховній Раді вже зареєстрували законопроєкт, який пропонує запровадити обов'язкову заміну зимової гуми на літню та навпаки. Які штрафи чекають на порушників, повідомляє інформаційний портал "Хвиля".

У Раді з'явився проєкт закону №8369, який пропонує запровадити заборону на використання літньої гуми в період з 1 листопада по 31 березня. У цей період автомобілі вагою до 3,5 тонни повинні пересуватися лише на зимових або всесезонних шинах.

Водії. Фото: скрін youtube
Водії. Фото: скрін youtube

Документ поки що на розгляді, але якщо його буде прийнято, то для водіїв з'явиться новий штраф. Ті, хто нехтуватиме правилами зміни гуми, платитимуть 340 гривень штрафу.

Автомобіль у снігу, скріншот: YouTube
Автомобіль у снігу, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто РФ може відкласти наступ через несподівані обставини
Показати ще

Деякі водії забувають вчасно "перевзутися" та з першим снігом влаштовують багато небезпечних ситуацій на дорогах. Зазначається, що в осінньо-зимовий період на дорогах фіксують найбільшу кількість ДТП, тому це нововведення просто необхідне. Зокрема зміна наблизить правила дорожнього руху України до європейського стандарту.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, дмухайте в трубочку, будь ласка: в Україні запустили нові перевірки на сп'яніння, водіям радять приготуватися.

Також наш портал інформував, порушив – розщедрюйся: водіям у рази піднімуть штрафи за поширене порушення, скільки доведеться викласти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, водіям назвали вагомі причини, за які можуть виписати штраф у 17 тисяч гривень: у Раді вже готують нові закони.