Водії транспортних компаній будуть зобов'язані кожні п'ять років підтверджувати свої права.

Про це заявила заступник голови комітету ВР з транспорту та інфраструктури Юлія Клименко на конференції "Інфраструктурний день".

Водійські права онлайн, фото: ШоТам
Водійські права онлайн, фото: ШоТам

Українці будуть перевидавати посвідчення водія кожні 10-15 років залежно від закону, який прийме Верховна Рада. Водії транспортних компаній повинні підтверджувати свої права кожні п'ять років, як це відбувається в країнах ЄС.

Раніше в Україні було спрощено отримання посвідчення водія – тепер права можна отримати в будь-якому місті, незалежно від місця навчання. У 2022 році лише 62% українців з першого разу успішно склали практичний іспит на отримання посвідчення водія.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Водійське посвідчення, скріншот: Youtube
Водійське посвідчення, скріншот: Youtube

Пройти навчання в автошколі, скласти іспити, а також отримати готове водійське посвідчення українці зможуть у сервісних центрах будь-якого міста України

Українці отримуватимуть водійські посвідчення за новими правилами. Отримати документ можна буде у будь-якому сервісному центрі країни. Про це повідомляють у Міністерстві внутрішніх справ України.

Нагадаємо, ми писали, що "дороги? Там, куди ми їдемо, вони не потрібні": в Україні зненацька з'явився DeLorean із "Назад у майбутнє".

Як повідомляв "Знай.ua" ЗСУ отримають перевагу на полі бою: що відомо про броньовики Humvee M1097 Avenger.

Також "Знай.ua" інформував, моторне мастило слід замінювати мінімум раз на рік: експерти пояснили чому це важливо.