У 2023 році українці, які придбали новий автомобіль, з дати випуску якого не пройшло 5 років, мають сплачувати транспортний податок.

Мінекономіки України опублікувало перелік моделей автомобілів, що підпадають під транспортний податок, або так званий податок на розкіш, у 2023 році. Щороку до 1 лютого звітного року Міністерство економіки України на своєму сайті публікує перелік легкових авто, виходячи з марки, моделі, року випуску, об'єму циліндрів двигуна та типу пального.

Машина ЗАЗ. Фото: Today.ua
Машина ЗАЗ. Фото: Today.ua
Машина ЗАЗ. Фото: Today.ua

У переліку - 229 моделей автомобілів таких марок, як Porsche, Tesla, Toyota, LandRover, Lexus, Bentley, Jaguar, BMW та Mercedes-Benz.

Зазначають, що підпадають під категорію платників цього податку, входять власники автомобіля, ціна на який коштує більше ніж 375 мінімалок.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Поточного року вартість авто починається з цифри понад 2,25 млн грн. Також під сплату податку підпадають автомобілі, не старші за п'ять років, але це залежить від марки авто.

Автомобіль. Фото: Youtube
Автомобіль. Фото: Youtube

Після того, як власник отримав повідомлення про необхідність сплатити податок, необхідну суму слід внести впродовж 2 місяців. В іншому випадку сума буде наростати.

Податкові повідомлення-рішення про сплату суми разом із докладним розрахунком суми податку та відповідні платіжні реквізити, які платник отримує від контролюючого органу до 1 липня року звітного періоду.

Нагадаємо, ми писали, що вживані авто можна буде не реєструвати: нові правила для перепродажу транспортних засобів.

Як повідомляв "Знай.ua" яка з країн ЄС не виплатила українським біженцям допомогу.

Також "Знай.ua" інформував, як у 2023 році ввезти автомобіль з Європи в Україну.