В Україні автовласники матимуть змогу по-новому замовляти номери. Відповідний наказ МВС №10 (від 17 січня 2023 року) набуде чинності 3 червня. Як зміниться процедура, розповів заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп'ятий у соцмережі facebook.

Автомобілісти зможуть підібрати номерний знак через електронний кабінет водія та забронювати його. Якщо номер буде належати до категорії платних, то здійснити оплату також можна буде без проблем в онлайн-режимі.

Автомобілі. Фото: скрін youtube
Автомобілі. Фото: скрін youtube

Як зазначив Богдан Драп'ятий, бронь на номер діятиме протягом 10 днів. За цей час водієві доведеться відвідати сервісний центр МВС та завершити реєстрацію автомобіля з обраним номером. Підбирати номери в онлайн-режимі українці матимуть змогу вже з 3 червня 2023 року.

Сервісний центр МВС, скріншот: YouTube
Сервісний центр МВС, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У МВС наголошують, що нововведення стане черговим кроком у цифровізації держпослуг та значно полегшить життя автомобілістам.

"Впровадження нового функціоналу стане черговим кроком у напрямі цифровізації, забезпеченні прозорого та зручного алгоритму отримання однієї з найбільш затребуваних послуг", - наголосив Богдан Драп'ятий.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що уживані автомобілі можна буде не реєструвати: нові правила для перепродажу транспортних засобів.

Також наш портал інформував, що боги почули наші молитви: в Україні водіям пом'якшили покарання за ГБО, можна спокійно їздити.

Крім того, ми писали штрафи за перевантаження авто в Україні: водіям розповіли про нові правила на дорогах.