Honda, Toyota, Volvo, Volkswagen і Opel, автомобілі випущені з 1999 до 2011 року направлені з Латвії до України для потреб ЗСУ.

Латвія, яка вирішила передавати Україні автомобілі, конфісковані у п’яних водіїв, 8 березня передала перші сім таких машин. Загалом за два місяці в країні вилучили понад 200 автомобілів.
Про це пише Reuters.

Конфіскат. Фото: скриншот Reuters
Конфіскат. Фото: скриншот Reuters

Зазначається, що цього року Латвія почала вилучати автомобілі у водіїв із вмістом алкоголю у крові понад 0,15%. У результаті сотні машин почали переповнювати штрафстоянки, тому було ухвалено рішення відправити їх українським військовим та госпіталям.

Щотижня Латвія планує передавати Україні близько 20 конфіскованих машин. Уряд Латвії доставлятиме автомобілі в Україну.

Популярні новини зараз
Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Конфіскат. Фото: скриншот Reuters
Конфіскат. Фото: скриншот Reuters

Ніхто не очікував, що люди у нетверезому стані їздять на такій кількості автомобілів, вони не можуть продати їх так швидко, як люди п’ють. Тому я прийшов з ідеєю – відправити їх до України – пояснив Рейніс Познакс, засновник громадської організації Twitter Convoy.

За даними латвійської поліції, минулого року на дорогах було виявлено 4300 водіїв із перевищенням алкоголю у крові. З їхньою участю сталася майже тисяча ДТП.

Нагадаємо, ми писали, що це лише початок: у чому причина різкого падіння вартості автогазу, що з цінами на українські АЗС.

Як повідомляв "Знай.ua", пільги на комуналку, навчання та харчування: яку допомогу можуть отримувати багатодітні та батьки-одинаки.

Також "Знай.ua" інформував, українці можуть реєструвати замовлення на новий кросовер від Toyota.