Після скасування так званого "нульового" розмитнення ввезення вживаних авто з-за кордону помітно знизився.

Згідно з даними аналітичного порталу, навіть після впровадження мита на вживані автівки, українці щомісяця привозять близько 10 тисяч вживаних легковиків.

Авто, скріншот: YouTube
Авто, скріншот: YouTube

Експерти Інституту досліджень авторинку проаналізували статистику імпорту і визначили, з яких країн українці їх привозять транспортні засоби.

Інфографіка Інституту досліджень авторинку
Інфографіка Інституту досліджень авторинку

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

З вересня по грудень 2022 року, через українську митницю пройшли 60,8 тисячі вживаних легковиків з пробігом. Протягом січня-лютого 2022 року – ще 20,2 тисячі.В цілому за останніх пів року до України привезли 81 тисячу транспортних засобів. Авто з Америки знову складають більшість імпорту, хоча частка завезених з США автомобілів з вересня 22 року знижується.

З країн Євросоюзу завезли 61% або 49,7 тисячі авто, ще 30% - із країн Америки - 24,3 тисячі. З Великобританії експортували 4% машин, а саме 3,3 тисячі, з Китаю - 3% це 2,1 тис.. 1% вживаних легковиків прибув з Грузії це близько 600 автомобілів. Решту б/в автомобілів зайняли інші регіони світу.

Інфографіка Інституту досліджень авторинку
Інфографіка Інституту досліджень авторинку

Нагадаємо, ми писали, що хтось навіть побачив "зайві" 500 гривень: в Україні вперше з початку війни збільшилася зарплата.

Як повідомляв "Знай.ua" встигли оформити картку на родичів? Українським водіям показали, чим обернеться несплата штрафів за порушення ПДР.

Також "Знай.ua" інформував, унікальний український "всюдихід" виставили на продаж за кордоном: скільки просять за дивину.