Купити автомобіль прямо з салону - найкращий варіант, але дозволити таке можуть далеко не всі. Українці переважно купують автомобілі на вторинному ринку, де нерідко можна ошукати. Наприклад, власники машин нерідко скручують пробіг перед продажем. Як виявити обман, пише mashyna.

Експерти радять насамперед звернути увагу на гальмівні диски. Якщо вони сильно стерті, а пробіг зовсім маленький, варто вдатися до додаткових перевірок, задіявши спеціальне обладнання.

Автомобіль. Фото: Youtube
Автомобіль. Фото: Youtube

Наприклад, повністю стерті гальмівні диски у Toyota Camry 2015 з пробігом 30 тисяч кілометрів можуть говорити, що фактично пробіг майже вдвічі більше. В той самий час на BMW X5 не так просто скрутити пробіг. В основному реальний пробіг можна визначити за непрямими ознаками і вдаватися до комп'ютера потрібно не завжди.

Авторинок. Фото: скрін youtube
Авторинок. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Чимало реального пробігу може сказати стан інтер'єру автомобіля, незалежно від матеріалу оббивки. Загалом потрібно звертати увагу на безліч деталей, наприклад, ручку коробки, педаль гальма, які килимки – заводські чи ні.

Потрібно розуміти, що якщо на одометрі пробіг до 100 тисяч кілометрів, а педаль гальма стерта і в килимку дірка, то насправді автомобіль проїхав набагато більше.

Раніше портал Знай повідомляв, фари, брудні номери та дистанція: за що копи найчастіше штрафують українських водіїв навесні.

Також наш портал інформував, ваш автомобіль скаже "дякую": експерт підказав як правильно підібрати "взуття" для машини.

Крім того, ми писали, обов'язково техогляд: стало відомо, які авто мають його пройти у 2023 році.