Міськрада Львова оголосила про старт акції "Донать фотопорушення паркувань на ЗСУ".

Українцям пропонують стати частковими фіксаторами порушень, та фотографувати неправильно припарковані автомобілі. Штрафи за це спрямують на допомогу українським військовим. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Парковка на газоні, скріншот: YouTube
Парковка на газоні, скріншот: YouTube

Завдяки акції містяни зможуть одночасно долучитися до благоустрою міста і донації на Збройні Сили України.

Надіслати фото неправильно припаркованого автомобіля можна через соцмережі. Гарячої лінії міста: Telegram-бот чи сторінку у Facebook. Наприклад, щоб подати фотопорушення через чат-бот у Telegram треба:

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще
  • зареєструватись;
  • обрати розділ "Нове звернення";
  • вибрати категорію "Дороги, площі, парки";
  • обрати підкатегорію "Паркування на газонах та громадських територіях";
  • далі — вказати адресу і додати фото.

Парковка, скріншот: YouTube
Парковка, скріншот: YouTube

Директор департаменту міської мобільності Олег Забарило каже, за вихідні, відколи стартувала акція, мешканці зареєстрували більш ніж 300 звернень. Якщо неправильно припаркований автомобіль створює суттєву перешкоду дорожньому руху, його може забрати евакуатор на арештмайданчик. Тоді доведеться сплатити ще й послуги евакуатора. В інших випадках водій-порушник відбудеться лише штрафом.

Нагадаємо, ми писали, заправляйтеся та катайтеся: в Україні рекордно дешевшають солярка та бензин, що буде з цінами у квітні.

Як повідомляв "Знай.ua" мер Тернополя Надал за час війни виписав собі максимальну кількість премій, та матеріальної допомоги.

Також "Знай.ua" інформував, 680 гривень та за ґрати на 10 діб: українським водіям нагадали без чого не можна виїжджати на дорогу.