Для всіх наших читачів, які стосуються водіння автомобілів, є кілька важливих нагадувань. Справа в тому, що деякі водії можуть забути про те, що їзда на транспортному засобі в якому немає аптечки, вогнегасника та знаку аварійної зупинки – порушення правил дорожнього руху.

Про це вирішили нагадати в одному із українських Сервісних центрів МВС України.

Авто, штраф, скріншот: YouTube
Авто, штраф, скріншот: YouTube

Важливо розуміти, що ці вимоги чітко прописані в ПДР, тому в кожному транспортному засобі повинні бути:

- автомобільна аптечка;

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

- знак аварійної зупинки;

- вогнегасник.

У разі відсутності аптечки, патрульні можуть звинуватити водія у порушенні правил дорожнього руху та виписати штраф у розмірі 340 грн.

Авто, штраф, скріншот: YouTube
Авто, штраф, скріншот: YouTube

Це порушення ПДР найчастіше кваліфікують за ч.1 ст.121 КУпАП, висуваючи звинувачення у тому, що водій керує транспортним засобом, який має технічну несправність (відсутність аптечки), за якої експлуатацію автомобіля заборонено. Але тут є певні нюанси.

Відсутність аптечки та вогнегасника у приватному транспортному засобі (який не використовується для надання послуг із перевезення пасажирів) тягне за собою лише попередження.

У жодному нормативному документі не передбачено окремої відповідальності за водіння без аптечки приватного авто. Це прописано у ст. 125 КУпАП.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

А ось відсутність аптечки у автомобіля, який використовується для надання послуг із перевезення пасажирів, тягне за собою накладення штрафу у розмірі 680 грн.

Повторне порушення правил дорожнього руху протягом року тягне у себе позбавлення права управління від 3 до 6 місяців чи адміністративний арешт терміном від 5 до 10 діб.

Нагадаємо, випив і сів за кермо? У Раді думають посилити штраф для таких водіїв, легко відібравши їхнє авто.

Раніше повідомлялося, що штраф без відома водія: українці масово скаржаться на появу незаконних штрафів у "Дії".

Також, в Україні влітку можуть злетіти ціни на різні види палива: що чекає на водіїв.