В Україні за останні кілька місяців усі водії, без винятку, могли помітити зниження цін на пальне. Факт, на українських АЗС навіть солярка знизилася в ціні практично на 8 гривень, якщо рахувати з грудня 2022 року. А ось бензин категорії А-95 – впав у ціні майже на 4 гривні.

Багатьох цікавить питання, чи зможуть ці ціни зберегтися і в квітні? На нього постарався відповісти директор моніторингової групи "А-95" Сергій Куюн.

АЗС, скріншот: YouTube
АЗС, скріншот: YouTube

За його словами, українським водіям не варто у квітні очікувати підвищення цін на пальне, адже для цього немає жодних підстав. Навпаки, протягом кількох тижнів ціни можуть ще трохи знизитися.

Одним із факторів, що призвели до зниження вартості пального в Україні, є величезні запаси пального на ринку. В даний час на ринку більше пального, ніж у довоєнний січень чи лютий 2022 року.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Крім того, ціна на нафту та нафтопродукти у світі за останні кілька місяців знизилася майже на 15%, що також впливає на зниження цін на пальне в Україні.

Однак не варто забувати той факт, що в Україні вже в середині літа можуть повернути податок на пальне, яке може додати до актуальної ціни близько 20% вартості.

Нагадаємо, випив і сів за кермо? У Раді думають посилити штраф для таких водіїв, легко відібравши їхнє авто.

Раніше повідомлялося, що штраф без відома водія: українці масово скаржаться на появу незаконних штрафів у "Дії".

Також, найрідкісніший Daewoo Laonos: у мережі показали унікальний автомобіль.