Австралійські вчені визначили, що якщо вночі ви спали менш ніж п'ять годин, то із такою ж імовірністю потрапите в автомобільну аварію, як і за перевищення дозволеного ліміту алкоголю.

Науковці оцінили дані лабораторних і польових досліджень, у яких вивчали, скільки попереднього сну потрібно людині для безпечного водіння. Про це пише портал MedicalXpress.

Водій за кермом. Фото: Youtube
Водій за кермом. Фото: Youtube

Після узагальнення результатів 61 унікального дослідження було виявлено, що сон менш ніж чотири-п'ять годин у попередні 24 години пов’язаний із подвоєнням ризику дорожньо-транспортної пригоди. Це той самий ризик аварії, коли у водіїв концентрація алкоголю в крові становить 0,05%.

Результати низки досліджень також показали, якщо водій спав від нуля до чотирьох годин попередньої ночі, ймовірність того, що він потрапить в аварію, може бути у 15 разів вищою.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

На думку вчених, огляд показує, що, ґрунтуючись на наукових даних, може бути розумним вимога від водіїв певної кількості сну, перш ніж сісти за кермо.

Не тільки це, але й ризик аварії для водія значно зростає з кожною годиною сну, втраченою попередньої ночі. Деякі дослідження навіть припускають, що коли водій спав від нуля до чотирьох годин попередньої ночі, він може потрапити в аварію в 15 разів вище.

Нагадаємо, ми писали, що 510 гривень штрафу та пів року без прав: водіям нагадали про "яскраве" порушення.

Як повідомляв "Знай.ua" українців засмутили "меценатськими" пенсіями - отримають не всі 100%: "Інші будуть...".

Також "Знай.ua" інформував, автолюбитель здивував унікальною модифікацією ЗАЗ-968.