Українським водіям озвучили дуже важливе нагадування про те, як правильно потрібно контролювати своїх пасажирів перед поїздкою. Хоч би як це звучало дивно і нав'язливо, але водії зобов'язані, перед початком руху, перевірити чи пристебнуті їх пасажири, особливо ті, які сидять на місцях заднього ряду.

У такому разі саме водії відповідають за подібне порушення правил дорожнього руху.

Про це вирішили нагадати водіям в одному із Сервісних центрів МВС.

Штрафи для водіїв, фото: Вежа
Штрафи для водіїв, фото: Вежа

Так, якщо пасажир відмовляється пристебнутися ременями безпеки, водій не може почати рух.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

У населеному пункті можуть не пристібатися ременем у тому випадку, якщо один з пасажирів має інвалідність, що перешкоджає цьому. Не використовувати пас безпеки можуть пасажири оперативних транспортних засобів.

Раніше не використовувати ремінь могли водії таксі та інструктори автошколи, але зараз внесено зміни до Правил дорожнього руху.

Штрафи для водіїв, кадр з відео
Штрафи для водіїв, кадр з відео

При перевезенні дітей зростом до 145 см автомобіль повинен мати спеціальне автокрісло. За його відсутність може бути виписаний окремий протокол.

Водіям нагадали про штрафи, які їх чекають у разі недотримання правил дорожнього руху:

- при першому порушенні – штраф у розмірі 510 грн;

- у разі ДТП – штраф у розмірі 2400-8500 грн.

Відповідальність за використання ременя у салоні авто лежить на водії. Саме він платитиме за непристебнутих пасажирів, наприклад, за 4 пасажири – штраф 2400 грн.

Нагадаємо, "Вмів дружити і знаходив час для підтримки": у ДТП загинув колишній нардеп Володимир Стретович.

Раніше повідомлялося, 510 гривень штрафу та півроку без прав: водіям нагадали про "яскраве" порушення.

Також, як зберегти 17 тисяч грн: експерт порадив, що треба робити водіям, яких безпідставно намагаються звинуватити у алкогольному сп'яненні.