Для всіх українських водіїв з’явилися дуже важливі новини. Усі, хто має досвід водіння, повинні знати, що після того, як Україна підписала угоду з Євросоюзом про асоціацію, в автоматичному режимі держава взяла на себе зобов'язання відновити обов'язковий техогляд для авто, проте поки що його не впроваджуватимуть до завершення військового стану.

Проте в Україні все ще є категорії транспортних засобів, які мають обов'язково проходити процедуру техогляду. І ось новина – український суд засудив водія до 5 діб арешту за те, що він керував автомобілем без пройденого технічного огляду.

Про це інцидент стало відомо завдяки повідомленню організації "Дорожній адвокат".

Техогляд, скріншот: YouTube
Техогляд, скріншот: YouTube

Поліцейські зупинили машину, що не пройшла технічного огляду. Під час першої зупинки водій отримав ухвалу зі штрафом у розмірі 340 грн. із ч. 3 ст. 121 КУпАП.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Після цього водій сплатив штраф. Але він не знав, що у разі не оскарження такої "першої" ухвали, при повторному порушенні протягом року він понесе набагато суворіше покарання.

Техогляд, скріншот: YouTube
Техогляд, скріншот: YouTube

Відповідно до ч. 3 ст. 121 КУпАП керування водієм ТЗ без проходження технічного огляду передбачає накладення штрафу у розмірі 340 грн. (Для транспортних засобів, які повинні проходити такий технічний огляд).

Водночас згідно із ч. 4 ст. 121 КУпАП за повторне порушення протягом року передбачено штраф у розмірі від 850 до 1700 грн з позбавленням прав на строк від 3 до 6 місяців або адміністративний арешт на строк від 5 до 10 діб.

авто, поліція, штраф, скріншот: YouTube
авто, поліція, штраф, скріншот: YouTube

Слід зазначити, що у разі повторного управління без проходження технічного огляду суд має призначити одне із двох додаткових покарань:

- або позбавити права керування транспортними засобами строком від 3-х до 6-ти місяців;

або накласти адміністративний арешт строком від 5 до 10 діб.

У вищезазначеній справі суд наклав на водія стягнення у вигляді адміністративного арешту строком на 5 діб (Ухвала суду від 30.03.2023 р. у справі № 734/848/23).

Нагадаємо, просто, дешево та ефективно: як відмити пожовклі фари на автомобілі, допоможе копійчаний засіб.

Раніше повідомлялося, на це варто звернути увагу: 4 звички, які "гроблять" будь-який телефон.

Також, українців змусять передавати на права кожні 5 та 10-15 років: водіїв "обрадували" новими правилами.