Для наших шанованих читачів, які щодня шукають на просторах інтернету всілякі цікавості з автосвіту, можуть спокійно налаштуватися на сеанс ностальгії. Ластівку, яку ми сьогодні розглянемо в деталях, розробляли інженери ще за часів СРСР, проте, на жаль, даний формат авто не підійшов сучасникам.

На сьогоднішній день вже складно когось здивувати машиною на електричній тязі. А ось десятки років тому це була рідкість. Радянський автопром проводив численні експерименти зі створення електричного автомобіля, але старання конструкторів не мали успіху.

Про це стало відомо завдяки повідомленню таких автолюбителів, як і ми, на порталі Hyser .

ЗАЗ "Електро", скріншот: YouTube
ЗАЗ "Електро", скріншот: YouTube

Нещодавно в мережі з'явилися фотографії одного дуже цікавого "піддослідного", яким став ЗАЗ-968. Саме цю модель у 70-х роках вирішили перетворити на електричну.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Вважається, що на сьогоднішній день залишилося лише дві такі машини. Де вони знаходяться і в якому стані – загадка.

ЗАЗ "Електро", скріншот: YouTube
ЗАЗ "Електро", скріншот: YouTube

Збереглася інформація, що експериментальний "Запорожець" оснащувався скромним мотором потужністю 4 кіловати і міг розганятися до 60 кілометрів на годину. Натомість він міг похизуватися запасом ходу, який на той час був заявлений у межах 100 кілометрів.

І ще одна цікава деталь: цю машину правильніше називати не ЗАЗ, а ЗМІ, оскільки її проект створювався у Запорізькому машинобудівному інституті. Саме так і розшифровується згадана абревіатура.

Нагадаємо, українець на базі ЗАЗ створив шикарну репліку Lamborghini: такої красуні не було навіть у Майкла Джексона.

Раніше повідомлялося, і через бездоріжжя, і навіть у центр села не соромно: інженери схрестили ЛуАЗ з Volkswagen Golf.

Також, українські авто, зірка яких не зійшла: у мережі показали раритетні екземпляри.