В Україні хочуть скоротити ввезення в Україну вживаних автомобілів з Європи, в які мають суттєві несправності. Це зумовлено тим, що такі авто порушують безпеку на дорогах та забруднюють довкілля.

До Верховної Ради внесли законопроєкт, що має на меті обмеження імпорту неякісних старих автомобілів з Європейського Союзу (ЄС) і передбачає введення великих штрафів за експлуатацію автомобілів, технічні характеристики яких не відповідають встановленим в Україні нормам.

Євробляхи, фото: Unian
Євробляхи, фото: Unian

Законопроект створили з метою боротьби з практикою ввезення вживаних авто з ЄС, в яких двигун або інші компоненти було замінено на деталі нижчої якості, що може вплинути на екологічні характеристики та загальну безпеку авто.

У пояснювальній записці йдеться про те, що керування автомобілем, який має суттєві технічні несправності, несанкціоновано або технічно неякісно переобладнаний, а також не відповідає технічним характеристикам виробника, серед інших чинників є однією з причин ДТП та їхніх тяжких наслідків.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Євробляхи: джерело: YouTube
Євробляхи: джерело: YouTube

Верховна Рада хоче карати водіїв які їздять на таких авто, створюючи небезпеку для інших учасників дорожнього руху, штрафом у розмірі 680 грн.
Депутати сподіваються що новий закон в цілому поліпшить безпекову ситуацію на дорогах.

Нагадаємо, ми писали, що як раніше купити авто вже не вийде: торгівля автівками зазнає суттєвих змін.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні приготували нові правила для "синіх" водіїв: коли за кермо краще не сідати.

Також "Знай.ua" інформував, що Тедіс-Україна ухилення від сплати податків на 270 млн грн або звідки гроші на Lamborghini Urus за $500 тис.