Голова Міністерства внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що українців, котрі хочуть отримати посвідчення водія, очікують оновлені правила складання іспитів.

Усі зміни будуть спрямовані на подолання корупції та забезпечення прозорої системи здачі водійських іспитів.

Зміни посилять контроль за складанням теоретичних і практичних іспитів з водіння.

Водiй. Фото: скрін youtube
Водiй. Фото: скрін youtube

Тепер всі класи, де будуть проходити іспити, мають бути обладнані камерами спостереження без сліпих зон яка буде ідентифікувати обличчя всіх претендентів.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Також учням не потрібно буде відвідувати автошколу для отримання теоретичних знань. Це можна буде зробити самостійно вдома, або з репетитором.

МВС вже кінця року планує обладнати 150 навчальних авто камерами 360° та трекерами, котрі будуть показувати маршрут, учня, інструктора, планшет, можливі порушення та підказки.

Ці машини будуть обладнані трекерами, які будуть визначати маршрут руху, також буде повний аудіозапис з салону автомобіля.

Якщо авто не заводиться. Фото: скриншот Youtube
Якщо авто не заводиться. Фото: скриншот Youtube

Також планується посилити контроль над працівниками сервісних центрів.

Клименко пообіцяв створити при МВС спеціальний моніторинговий підрозділ, який перевірятиме усі скарги на випадки корупції.

МВС також планує скоротити втричі кількість СЦ.

"Ми здійснили аудит роботи центрів: наразі їх в Україні 148, а після оптимізації буде 55 таких пунктів", – розповів міністр.

Нагадаємо, "Абсурдна ідея": на українських дорогах знову працюють камери автофіксації порушень правил дорожнього руху, повний список

Раніше ми писали про те, що всіх бачать, не переживайте: хитрий український водій докатався і отримав штраф у 40 тис грн

Як повідомляв Знай.ua, половина Європи могла пересісти на ЗАЗ: кадри унікальної "Таврії", яку готували для елітних доріг.