Обов'язковий технічний огляд – важлива процедура, яка дає змогу забезпечити безпеку дорожнього руху.

Кожен транспортний засіб, який виїжджає на дороги, зареєстрований у територіальних органах Міністерства внутрішніх справ України, повинен проходити техогляд згідно з встановленим порядком. Про це нагадали у МВС.

Автомобілі. Фото: Youtube
Автомобілі. Фото: Youtube

Не всі транспортні засоби мають проходити обов'язковий техогляд. Зокрема, до них не входять легкові автомобілі причепи (напівпричепи) до них, крім тих, що використовуються в таксі або при перевезенні пасажирів/вантажів з метою отримання прибутку. До них ще приписуються мопеди, мотоцикли незалежно від того, який вказаний термін експлуатації.

Не повинні проходити техогляд та легкові автомобілі, що використовуються для перевезення вантажів/пасажирів для отримання прибутку; вантажні автомобілі вантажопідйомністю не більше 3,5 тонн та причепи, але якщо їх термін експлуатації не перевищив двох років.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Авто, скріншот: YouTube
Авто, скріншот: YouTube

У ході технічного контролю проводиться перевірка техстану автомобілів, зокрема, систем гальмівного та кермового управління, газобалонного обладнання (тільки за умови, якщо воно є), зовнішніх світлових приладів, а також елементів, що стосуються безпеки дорожнього руху, пневматичних шин та коліс та світлопропускання скла

Зате не пішки: топ-3 небажаних українських авто, їх новими брати не можна

Як повідомляв "Знай.uа", в Україні приготували нові правила для "синіх" водіїв: коли за кермо краще не сідати

Знай.ua писав, в Україні хочуть дозволити ввезення авто без техогляду: що це означає