Народними депутатами було зареєстровано новий законопроект, покликаний допомогти українським водіям. У Верховній Раді хочуть зменшити штрафи за порушення, пов’язані з переобладнанням автомобіля, якщо водії вирішили встановити газобалонне обладнання.

Йдеться про власників та водіїв авто, які не встигли зареєструвати нове ГБО. Очікується, що таким жестом буде ослаблений фінансовий тиск на громадян.

Про це офіційно заявили на порталі українського парламенту.

Патрульна поліція, кадр з відео
Патрульна поліція, кадр з відео

Запропоновані штрафи становлять 170 гривень за перше порушення та 340 гривень за подальші порушення. Зараз перший штраф становить 340 грн, а за кожне подальше порушення водій може втратити права або зазнати адміністративного арешту.

Популярні новини зараз
Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Крім зниження штрафів законопроект також містить положення про встановлення відповідальності за порушення, пов'язані з керуванням транспортними засобами з газовими балонами.

Відповідне положення планується додати до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Авто, фото: Unian
Авто, фото: Unian

На думку авторів законопроекту, ці зміни необхідні, оскільки альтернативні види палива стають дедалі популярнішими в Україні. Тому важливо захистити водіїв, які перейшли на екологічно чисте паливо.

Крім того, цей крок може заохотити більше українців переходити на чистіші альтернативні види палива та зменшити викиди шкідливих речовин в атмосферу.

Загалом запропонований законопроект спрямований на підтримку переходу до стійкішого та екологічнішого транспорту в Україні.

Нагадаємо, перука, один чобіт і навіть бюлетень для голосування: які речі найчастіше забувають українці у салоні таксі.

Раніше повідомлялося, як українці можуть отримати штраф від 17 до 85 тисяч гривень: якщо держава дізнається, ви "влипли".

Також, сів п'яним за кермо в Україні: допустима доза алкоголю в крові, штрафи та інші наслідки.