У водіїв настали справді лихоліття: то ціни на бензин зростуть, то цього бензину вдень з вогнем не знайдеш, то штрафи посипляться, як із рогу достатку.

Звичайно для власників автомобілів ми повідомляли і приємні новини, наприклад, про штрафи, які можна не платити. Зараз ми до наших читачів теж повідомимо приємні новини, адже не всім водіям треба платити автоцивілку.

Авто, фото: Unian
Авто, фото: Unian

Звичайно ж, це стосується учасників бойових дій – їх звільнили від оплати автоцивілки. Про це повідомляє Український ветеранський фонд.

Але це не повний список і є ще категорії громадян, які можуть не платити:

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще
  • учасники бойових дій
  • постраждалі учасники революції гідності
  • особи з інвалідністю внаслідок війни
  • особи з інвалідністю I групи, які особисто керують належними їм транспортними засобами
  • особи, які керують транспортним засобом, що належить особі з інвалідністю І групи, у її присутності.

Автомобілі. Фото: Youtube
Автомобілі. Фото: Youtube

Як зазначається, належні їм транспортні засоби – це автомобілі, якими пільгові категорії осіб володіють не лише на праві власності, а й на будь-якій іншій правовій підставі:

  • договір підряду
  • оренди тощо.

Для того щоб підтвердити право на пільгу, потрібно мати: посвідчення учасника бойових дій; документи, що підтверджують право володіння чи користування автомобілем.

На жаль, довіреність на керування автомобілем не підходить для звільнення від оформлення автострахування. Цей документ не підтверджує, що особа є законним власником наземного транспортного засобу. Інформацію також наголосили у фонді. До того ж пільга персоналізована. Відповідно оформляється на людину, а не автомобіль і якщо за кермо сяде наприклад чоловік чи дитина учасника бойових дій, то за відсутність автоцивілки вони отримають штраф.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Нагадаємо, водій, це більше не твоя проблема: в Україні вирішили скасувати популярний штраф у 510 гривень.

Раніше ми повідомляли про нові обмеження водіям: на які авто накладуть табу.