В Україні продовжують знижуватись середні роздрібні ціни на все паливо, крім скрапленого газу. Як змінилися цінники на АЗС і що найбільше подешевшало, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Найістотніше впала середня вартість деяких марок бензину та дизельного палива, а ось автогаз у ціні не змінився.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Так, станом на 12 травня 2023 року бензин А-95 преміум в середньому продається по 47,88 гривні за літр, що на 2 копійки дешевше, ніж у попередній торговий день. Водночас звичайна "п'ятірка" подешевшала помітніше - на 29 копійок, до 45,69 гривні за літр. Бензин А-92 втратив у ціні лише 2 копійки і в середньому коштує 44,06 гривні за літр.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Рекордсменом на здешевлення стало дизельне паливо. Цінник на нього встановився на рівні 44,50, що на 40 копійок дешевше, ніж на день раніше. Автогаз без змін – 21,82 гривні за літр.

Ціни на пальне. Фото: скрін Мінфін
Ціни на пальне. Фото: скрін Мінфін

За даними Нацбанка, в Україні знизилися темпи подорожчання палива. Це пов'язано з тим, що у попередні місяці вдалося створити суттєві запаси за найнижчими світовими цінами на нафту.

Раніше портал Знай повідомляв, що чекає на Україну після підвищення податку на паливо до 20%: експерт назвав ризики і запропонував рішення.

Також наш портал інформував кілометрові черги на кордоні України: чи вплинуть вони на вартість пального на АЗС.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що солярка тільки для бензопили? В Україні заборонили їздити на дизельних авто, коли розпочнуться перевірки.