В Україні продовжують знижуватись середні роздрібні ціни на все паливо, крім скрапленого газу. Як змінилися цінники на АЗС і що найбільше подешевшало, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Найістотніше впала середня вартість деяких марок бензину та дизельного палива, а ось автогаз у ціні не змінився.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Так, станом на 12 травня 2023 року бензин А-95 преміум в середньому продається по 47,88 гривні за літр, що на 2 копійки дешевше, ніж у попередній торговий день. Водночас звичайна "п'ятірка" подешевшала помітніше - на 29 копійок, до 45,69 гривні за літр. Бензин А-92 втратив у ціні лише 2 копійки і в середньому коштує 44,06 гривні за літр.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Рекордсменом на здешевлення стало дизельне паливо. Цінник на нього встановився на рівні 44,50, що на 40 копійок дешевше, ніж на день раніше. Автогаз без змін – 21,82 гривні за літр.

Ціни на пальне. Фото: скрін Мінфін
Ціни на пальне. Фото: скрін Мінфін

За даними Нацбанка, в Україні знизилися темпи подорожчання палива. Це пов'язано з тим, що у попередні місяці вдалося створити суттєві запаси за найнижчими світовими цінами на нафту.

Раніше портал Знай повідомляв, що чекає на Україну після підвищення податку на паливо до 20%: експерт назвав ризики і запропонував рішення.

Також наш портал інформував кілометрові черги на кордоні України: чи вплинуть вони на вартість пального на АЗС.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що солярка тільки для бензопили? В Україні заборонили їздити на дизельних авто, коли розпочнуться перевірки.