В Україні було оголошено про запровадження комплексної реформи, спрямованої на зміну системи прав водія.

За словами заступника голови Комітету ВРУ з транспорту та інфраструктури Юлії Клименко, такий підхід дозволить внести суттєві зміни щодо безпеки на дорогах.

Водій мопеда отримав штраф, скріншот: YouTube
Водій мопеда отримав штраф, скріншот: YouTube

Одним із аспектів реформи буде посилення процедури перевірки прав водія, зокрема, для водіїв, які займаються професійною діяльністю у цій сфері.

Запропоновані зміни припускають, що українські водії будуть змушені періодично оновлювати свої права водія залежно від законодавства, прийнятого ВРУ. Цей період може становити від 10 до 15 років.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче
Показати ще

Для водіїв, які займаються транспортною діяльністю, необхідно буде підтверджувати свою здатність керувати транспортними засобами кожні 5 років. Відомо, що це наблизить нас до Європейського Союзу, де такі ж правила вже діють.

Ці зміни набули чинності внаслідок раніше впроваджених реформ у сфері отримання посвідчень водіїв. Однією з них є спрощена процедура отримання посвідчення водія.

Водій за кермом. Фото: Youtube
Водій за кермом. Фото: Youtube

Раніше громадяни мали обмежений вибір місця, де можна було пройти навчання та отримати права водія. Наразі українці мають право самостійно обирати місце для отримання документа незалежно від місця навчання.

Нагадаємо, забудете що таке ремонт і СТО: рейтинг найнадійніших японських авто

Як повідомляв "Знай.uа", чи можуть мобілізувати з ІІІ групою інвалідності: які шанси потрапити на війну

Знай.ua писав, українських водіїв почнуть штрафувати за "мокрий носик", доведеться віддати 850 гривень